Preskočiť na hlavný obsah
Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024
SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024

  1. Domov
  2. Vyhľadávač podpory
  3. Výskumné mobility – Stredoeurópsky výmenný program pre univerzitné štúdiá (CEEPUS)

Výskumné mobility – Stredoeurópsky výmenný program pre univerzitné štúdiá (CEEPUS)

Stavotvorená
Oprávnení žiadateliaštudenti, akademickí a výskumní pracovníci
Typmobilita
Otvoreniezatiaľ neurčené
Ukončeniezatiaľ neurčené
Zistiť viac o CEEPUS

Detailné informácie

Cieľ

Stredoeurópsky výmenný program pre univerzitné štúdiá (CEEPUS) podporuje akademické mobility v strednej, východnej a juhovýchodnej Európe, prispieva k európskej integrácii a zdôrazňuje regionálne špecifiká. Program umožňuje rozvíjať spoluprácu slovenských a zahraničných vysokých škôl pomocou vytvárania akademických sietí, v rámci ktorých sa uskutočňuje vedecko-výskumná spolupráca a realizujú sa mobility študentov, doktorandov a vysokoškolských učiteľov. Prioritou je rozvoj spoločných študijných programov vedúcich k dvojitým alebo spoločným diplomom a k spoločnému vedeniu diplomových a dizertačných prác. V rámci programu CEEPUS je takisto možné realizovať exkurzie a letné školy, koordinačné stretnutia a jazykové kurzy, ktoré dopĺňajú odbornú a vedeckú spoluprácu medzi partnerskými univerzitami. 

Zameranie

Krátkodobá a strednodobá podpora medzinárodných mobilít študentov všetkých stupňov (vrátane doktorandov) a vysokoškolských učiteľov a výskumných/ umeleckých pracovníkov vysokých škôl vo forme štipendií. 

V prípade študentov ide o pobyty v rámci akademickej mobility (t. j. študijný pobyt, resp. možnosť výskumnej zložky primárne s cieľom prípravy záverečnej práce), v prípade ostatných kategórií ide o prednáškové pobyty, pričom aktivity v rámci pobytu môžu mať popri prednáškovom charaktere (min. 6 hodín výučby počas 5 dní) aj výskumnú/umeleckú zložku. 

V súčasnosti sa programu aktívne zúčastňujú Albánsko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Čierna Hora, Chorvátsko, Maďarsko, Moldavsko, Poľsko, Rakúsko, Rumunsko, Severné Macedónsko, Slovenská republika, Slovinsko a Srbsko a univerzity v Prištine, Prizren, Peja a i. 

Predmet

Štipendium na pokrytie životných nákladov počas pobytu a príspevok na cestovné náklady. 

Časová os výzvy

máj 2023
otvorenie štipendiá
okt 2023
otvorenie vytvorenie sietí
počas 2024
ukončenie štipendiá
15.1.2024
ukončenie vytvorenia sietí

Mohlo by vás zaujímať

Pravidlá podpory pri výskume, vývoji a inováciách

Ako funguje grantové financovanie


Predbežný plán financovania