Preskočiť na hlavný obsah
Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024
SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024

  1. Domov
  2. Výskum a vývoj na Slovensku
  3. O Výskumnej a inovačnej autorite

O Výskumnej a inovačnej autorite

Výskumná a inovačná autorita (VAIA) je organizácia v rámci Úradu podpredsedu vlády zodpovedná za výskumné, inovačné a talentové politiky s víziou transformovať Slovensko na ambicióznu a inovatívnu krajinu.

Poslaním VAIA je prehĺbiť postavenie Slovenska v oblasti výskumu a prilákanie špičkového talentu zo zahraničia. 



Hlavné ciele a priority Slovenska v oblasti výskumu, vývoja a inovácií jej ukladá napĺňanie Národnej stratégie výskumu, vývoja a inovácií 2030.



VAIA sa riadi predovšetkým kvalitnými dátami a relevantnými príkladmi dobrej medzinárodnej praxe. Verejné politiky tvorí spolu s výskumným a inovačným ekosystémom.
Hodnoty VAIA sú dôvera, transparentnosť, spolupráca a otvorenosť inovatívnym myšlienkam a prístupom.

VAIA vznikla v roku 2021 na Úrade vlády SR ako vykonávateľ Komponentu 9 Plánu obnovy a odolnosti so zodpovednýosťou za reformu riadenia, hodnotenia a podpory v oblasti vedy, výskumu a inovácií.

Pozrieť viac o VAIA

Kontakt

Výskumná a inovačná autorita
Tomášiková 12735, Nové mesto
Budova Lakeside park II
83103 Bratislava

email: vaia@vlada.gov.sk