Preskočiť na hlavný obsah
Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024
SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Táto stránka je vo vývoji. Predpokladané spustenie je 30.9.2024

  1. Domov
  2. Vyhľadávač podpory
  3. Veľké projekty pre excelentných výskumníkov

Veľké projekty pre excelentných výskumníkov

Stavukončená
Oprávnení žiadateliaštudenti, akademickí a výskumní pracovníci, štátne výskumné inštitúcie, verejné výskumné inštitúcie, vysoké školy
PoskytovateľVýskumná agentúra, Výskumná a inovačná autorita
Celková alokácia53 863 200 €
Zdroj financovaniaPlán obnovy a odolnosti
Typgrant
Kód09I03-03-V03
Otvorenie29.6.2023
Ukončenie28.9.2023

Detailné informácie

Cieľ

V rámci výzvy budú podporené špičkové výskumné tímy pod vedením excelentných výskumníkov zo Slovenska a zahraničia, ktoré budú svoj výskum realizovať na výskumných alebo inovačných inštitúciách na Slovensku. Žiadosť podáva inštitúcia (žiadateľ) spoločne s excelentným výskumníkom (hlavný riešiteľ). Inštitúcia musí excelentnému výskumníkovi umožniť slobodu pri realizácii vlastného výskumu, jeho zamerania, uchádzania sa o financovanie z iných zdrojov, ako aj pri výbere výskumníkov do tímu, a to pri dodržaní pravidiel náboru výskumných pracovníkov. Cieľom výzvy je pritiahnuť alebo udržať a podporiť individuálnych excelentných výskumníkov a ich tímy pri realizácii výskumu na výskumných inštitúciách na Slovensku. Podpora bude smerovať do vybudovania a rozvoja vlastného výskumného tímu vybudovaného okolo konkrétneho excelentného výskumníka (hlavného riešiteľa). Výzva je otvorená pre medzinárodne uznávaných výskumníkov, a to tak zo Slovenska, ako aj zo zahraničia, ktorí budú realizovať svoj výskum na Slovensku. Cieľom podpory je zvýšiť kvalitu výskumu a inovácií v strategicky definovaných témach, a tak zlepšiť situáciu ľudských zdrojov a zároveň zvýšiť medzinárodnú rozpoznateľnosť výskumných tímov, zvýšiť ich konkurencieschopnosť pri zapájaní sa do riešenia európskych projektov, skvalitniť prístrojové vybavenie a stabilizovať ľudské zdroje. Projekty musia byť v súlade s doménami inteligentnej špecializácie, ktoré sú definované v Stratégii výskumu a inovácií pre inteligentnú špecializáciu SR.

Kontakt

Výskumná agentúra
Plynárenská 7/A, 821 09 Bratislava
www.vyskumnagentura.sk
pooinfo@vyskumnaagentura.sk
0917 981 241


Otázky a odpovede ku výzvam

Časová os výzvy

29.6.2023
otvorenie
28.9.2023
ukončenie
apríl – jún 2024
odborné hodnotenie 
jún – júl 2024
zazmluvňovanie úspešných

Mohlo by vás zaujímať

Pravidlá podpory pri výskume, vývoji a inováciách

Ako funguje grantové financovanie


Predbežný plán financovania